Bursa
Bursa eski emniyet müdüründen savunma
- 352 Okunma
Bursa’da Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, evinde ele geçirilen Fetullah Gülen imzalı notun kendisine ait olmadığını savunarak, "Bana kurulan komplonun bir parçası olduğunu düşünüyorum" dedi.
Soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce Ali Osman Kahya’nın evinde yapılan aramada FETÖ elebaşı Fetullah Gülen imzalı "Kardeşim Ali Osman Kahyaoğlu, gözlerinden öperim" yazılı bir kağıt bulundu. Kahya, mahkemede verdiği ifadesinde hakkındaki suçlamaları reddetti. Ali Osman Kahya, Bursa Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne verdiği ifadede, "15 Temmuz günü Antalya’da Aksu’da tatildeydim. Darbecileri lanetliyorum. Allah belalarını versin diyorum. Meslek hayatım boyunca terörle mücadele ettim. Bugün terör örgütü ile ilişkilendirilmemi kabul edemiyorum. Tüm darbelere karşıyım, önceki darbelerde ülkenin ne kadar zarar gördüğünü biliyorum. Bursa’da 2 yıl emniyet müdürü olarak görev yaptım. Bursa’nın büyükşehir olması dolayısıyla devlet protokolünden pek çok kişi Bursa’ya geldiğinde onlara eşlik ettim. Görevim dolayısıyla pek çok kişiyle görüştüm. Ancak bu kişilerin siyasi yapı ve düşüncelerini bilmem mümkün değildir. Bana sorgu aşamasında sorulan kişilerin büyük kısmını tanımıyorum. Gizli tanıklar bana iftira atmaktadır. 2013 yılında aktif görevden ayrılarak bir süre teftişte çalıştım. Daha sonra 2015 yılında emekli oldum" dedi.
"Bursa imamını tanımıyorum"
Ali Osman Kahya, "Dönemin valisi ve başsavcısı ile birlikte Cansun Sarıyıldız ile herhangi bir toplantıya katılmadım. Herhangi bir illegal yapının içinde bulunmadım. Gözaltına alındığımda evimin önünde arabadaydım. Beni arabanın içerisinde tuttular. Arama esnasında eve sokmadılar. Aramada evimde ele geçen ve Fetullah Gülen’in bana hitaben yazdığı bildirilen not hakkında bilgim yoktur. Bana böyle bir belge verilmedi. Bu belge bana ait değildir. Bana kurulan bir komplonun bir parçası olduğunu düşünüyordum. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Dikkat edileceği üzere notun üzerinde soyismim Kahya yerine Kahyaoğlu yazılmıştır. Tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmemi talep ederim. Hakimliğiniz aksi kanaatte ise adli kontrol hükümlülüğünün uygulanmasını talep ederim" şeklinde konuştu.
"Müvekkilim 15 Temmuz’da tatil yapıyordu"
Öte yandan, Kahya’nın avukatı Fatih Erdim ise mahkemede yaptığı savunmada, müvekkilinin 25 yıllık emniyet müdürü olduğunu, meslek hayatı boyunca 600’e yakın taltif aldığını ve hakkındaki suçlamalarının tamamının soyut nitelikte olduğunu belirterek Ali Osman Kahya’nın 15 Temmuz’da Antalya’da köyünde tatilde olduğunu söyledi. Avukat Erdim, Kahya’nın evinde ele geçirilen notun müvekkiline ait olmadığını, bu süreçte tarih bulunmayan bir belgenin gerçek olsa dahi müvekkili tarafından evinde bulundurulmasının mümkün olmadığını iddia etti. Ayrıca Zirve Yayınevi soruşturmasına da değinen Erdim, "Zirve Yayınevi soruşturmasında müvekkilinin herhangi ihmali yoktur. Suçüstü halindeki failler yakalanarak adli makamlara tespit edilmek suretiyle o dönem Malatya il emniyet müdürlüğü görevindeki müvekkilim görevini yapmıştır. Kaldı ki bu dosya ile ilgili herhangi bir şekilde müvekkilimin ifadesine müracaat edilmemiştir" dedi.