Almanya’nın başkenti Berlin’de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü çerçevesinde kadına şiddet protesto edildi.
Birleşmiş Milletler tarafından 1999 yılında ilan edilen "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" çerçevesinde dünya genelinde gösteriler yapılıyor. Almanya’da da tüm dünyada olduğu gibi şiddete maruz kalan kadınlara dikkat çekildi. Başkent Berlin’de "Terre Des Femes" adlı sivil toplum kuruluşu tarafından tarihi Brandenburg Kapısı önünde düzenlenen gösteride kadınlar taşıdıkları pankartlarla, kadına karşı işlenen suçları ve uygulanan şiddeti protesto etti.
Gösteride yapılan konuşmalarda, aile içi şiddetin Almanya'da en sık rastlanan insan hakları ihlallerinden biri olduğu vurgulandı. Almanya'da her 4 kadından birinin hayatında en az bir kez aile içi şiddete maruz kaldığına dikkat çeken konuşmacılar, bu kadınların çoğunun şiddeti bir kez yaşamadığını, hem kadınların hem de çocuklarının uzun yıllarca şiddete maruz kaldığını söyledi. Gösteriye katılan protestocular, kadına yönelik şiddetin bütün kültürleri, yaş gruplarını, toplumun tüm katmanlarını kapsayan ve kökü çok derinlere uzanan bir problemin yansıması olduğunu ifade etti. Göstericiler, kadınların şiddete yanlış zamanda yanlış yerde bulunduğu için maruz kalmadığını yalnızca kadın olduğu için şiddete uğradıklarını belirtti. Gösteriye katılımın beklenenden az olduğu gözlemlenirken, kadınların eylemine az sayıda erkek de destek verdi.
Almanya’da her 3 günde bir kadın öldürülüyor
Almanya Federal Aile Bakanı Lisa Paus’un kadına yönelik şiddete karşı açıkladığı rapora göre, Almanya'da her saat ortalama 13 kadın, partner şiddeti yaşıyor. Neredeyse her gün bir kadının öldürülmeye çalışıldığı Almanya’da her 3 günde bir kadın, eşi/sevgilisi ya da eskiden birlikte olduğu erkek tarafından öldürülüyor.
Güncel verilere göre, Almanya'da şiddet mağdurlarının sayısı son 5 yılda yüzde 3,4 artarak ve 138 bin 893'ten 143 bin 604'e yükseldi. Şiddet ağırlıklı olarak kadınları etkilerken, failleri ise çoğunlukla erkek. 2021'de kurbanların yüzde 80,3'ü kadın, şüphelilerin ise yüzde 78,8'i erkek olarak kayıtlara geçti.
Asayiş
Berlin’de kadına karşı şiddet protesto edildi
- 386 Okunma

Etiketler
Bursa haberleri
Bursaspor
Bursa İş Dünyası
Bursa asayiş
Bursa Cemiyet
ekonomi
spor
magazin
eğitim
sağlık
siyaset
güncel
simit sarayı
burs
Mehmet Ali Yılmaz
Pen dc
Haluk Payaslıoğlu
bursada bugun
olay gazetesi
olay
Bursa Hakimiyet
Ahmet Emin Yılmaz
Yüksel Baysal
iphone
iphone 13
iphone 14
iphone pro
Samsung
fiyat
ak parti
mhp
chp
hdp
line tv
yazısı
bu gün
sözcü
halk tv
a haber
doktor
randevu
bursa şehir hastanesi
muayene
dask
sigorta
İnternet
oyun
Kağan Aslanoğlu
che
hz muhammet
jesus
jerusalem
kudüs
filistin
putin
kral
kraliçe
recep tayyip erdogan
ali nur aktaş
belediye
devlet bursu
kayıt
üniversite
telefon
İbrahim burkay
btso
müze
kitap
program indirme
mauses
vapur
tarife
İstanbul
havaalanı
açık cezaevi
cezaevi
infaz
hakaret suçu
mahkeme
adliye
metro
bursaray
bursaspor başkan
teksas
texas
google
youtube
instagram
bitkoin
sanal para
tarih
dolar fiyatı
küçük altın fiyatı
Tarkan
zeki müren
mezarlık
vefat
turgay erdem
mustafa bozbey
ismail hakkı edebali
oktay yılmaz
merinos
osmangazi
orhangazi
nilüfer
özlüce
görükle
yıldırım
namazgah
mimar sinan
gemlik
gürsu
inegöl
harmancık
orhaneli
yenişehir
mustafakemalpaşa
yaralı
polis
operasyon
tutuklama
ölü
yakalanma
cezaevi
doğum
ölüm
hastane
acil servis
jandarma
yıkım
müjde
festival