Kahramanmaraş Depremi’nin yaralarını sarmak için seferber olan Aydınlılar tarafından toplanan yardımlar, tırlara yüklenirken, Efeler ve Nazilli ilçesinde hazırlanan toplam 3 yardım tırı, dualar eşliğinde depremzedeler için yola çıktı.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 ve 7.4 şiddetindeki depremlerin ardından Aydınlılar, depremzedeler için seferber oldu. Aydın Büyükşehir Belediyesi, Efeler Belediyesi ve Kızılay Aydın Başkanlığı öncülüğünde Atatürk Kent Meydanı’nda depremzedelere yardım göndermek amacıyla stant kuruldu. Aydın’da binlerce vatandaş büyük bir duyarlılık örneği sergileyerek, depremzedeler için yardıma koştu. Vatandaşlar yanlarında getirdikleri battaniye, kışlık giyecek, yiyecek, ısıtıcı, ayakkabı ve benzeri eşyaları depremzedelere ulaştırılması için yetkililere teslim etti.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da tek yürek olan vatandaşlar, yardımlarını ulaştırmak için meydana akın ederken, toplanan yardımlar Adnan Menderes Stadyumu’nda depolandı. Gün içerisinde vatandaşların desteği ile toplanan atkıdan bereye, sobadan battaniyeye kadar tüm temel ihtiyaçlar, kolilenerek gönüllülerin de desteğiyle tırlara yüklendi. Ağır kış şartlarına göre öncelik verilen malzemeler ilk etapta Aydın’dan Kahramanmaraş bölgesine doğru gönderildi. Aydın’ın merkez ilçesi Efeler’den 2, Nazilli ilçesinden de 1 olmak üzere toplam 3 yardım tırı, dualar eşliğinde yola çıktı.
“Dezenformasyona yer vermeyelim”
Tüm kurum ve Sivil Toplum Kuruluşları ile el ele çalıştıklarını ifade eden Aydın Kızılay Şube Başkan Yardımcısı Cihat Pirci; “Maalesef bu yaşadığımız elim ve üzücü olaydan dolayı yaşadığımız üzüntüyü tüm milletimizle birlikte paylaşıyoruz. Tüm halkımıza geçmiş olsun, vefat edenlere de Allah’tan rahmet diliyorum. Sabahın erken saatlerinde almış olduğumuz bu elim haberden sonra, ekiplerimizle birlikte Afet Koordinasyon Merkezimizi kurup, Kızılay şubemizde toparlandık. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte Kent Meydanı’nda çadırlarımızı kurduk. Vatandaşlarımıza yaptığımız çağrı neticesinde de yardımlarımızı toparlamaya başladık. Ağır kış şartlarından dolayı önceliğimiz atkı, bere, soba ve ısıtıcı gibi malzemeler oldu. Bunun yanında sıcak tutucu malzemeler, giyim ve hijyen malzemeleri, battaniyeler, bebek bezleri gibi birçok malzemeyi de vatandaşlarımızın duyarlılığı sayesinde toplamaya başladık. Daha sonra koordinasyon merkezimizde aldığımız karar neticesinde malzemeleri stadyuma sevk ettik ve burada tırlarımıza dolduruyoruz. Şu anda Aydın merkezimizde 2 tır, Nazilli’de 1 tır olmak üzere malzemelerimizi hazırladık. Bugün itibariyle 3 tırımızı Kahramanmaraş bölgemize gönderiyoruz. Yarın da nasip olursa yine 3 tır olarak malzemelerimizi göndereceğiz. Aydın halkımıza duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Burada Kızılay olarak Sivil Toplum Kuruluşları ve tüm kurumlarımız ile birlikte el ele çalışıyoruz” dedi.
Toplanan yardımların doğru bir şekilde iletilmesini sağlamak için çalıştıklarını belirterek dezenformasyona yer verilmemesi gerektiğinin altını çizen Pirci; “Bizim şu anda yapmamız gereken tek şey, yetkililerimizin açıklamalarını ciddi manada takip edip, yardım faaliyetlerini Kent Meydanındaki Kızılay ve belediyelerimizin çadırlarında toparlamak ve bütün yardımların doğru bir şekilde iletilmesini sağlamak. Dezenformasyona yer vermeyelim. Bütün vatandaşlarımız şeffaf bir şekilde yapılan yardımları takip edebilirler. Toplanan malzemeler tamamıyla gönüllü destekleriyle gerçekleşmiş durumda. Stadyumda bütün malzemelerimizi toparladık. Gönüllülerimiz ile birlikte tırlara yüklemesini yapıyoruz ve sevkiyatını sağlayacağız” şeklinde konuştu.
Genel Haberler
Aydın, depremzedeler için seferber oldu, yardım tırları yola çıktı
- 516 Okunma

Etiketler
Bursa haberleri
Bursaspor
Bursa İş Dünyası
Bursa asayiş
Bursa Cemiyet
ekonomi
spor
magazin
eğitim
sağlık
siyaset
güncel
simit sarayı
burs
Mehmet Ali Yılmaz
Pen dc
Haluk Payaslıoğlu
bursada bugun
olay gazetesi
olay
Bursa Hakimiyet
Ahmet Emin Yılmaz
Yüksel Baysal
iphone
iphone 13
iphone 14
iphone pro
Samsung
fiyat
ak parti
mhp
chp
hdp
line tv
yazısı
bu gün
sözcü
halk tv
a haber
doktor
randevu
bursa şehir hastanesi
muayene
dask
sigorta
İnternet
oyun
Kağan Aslanoğlu
che
hz muhammet
jesus
jerusalem
kudüs
filistin
putin
kral
kraliçe
recep tayyip erdogan
ali nur aktaş
belediye
devlet bursu
kayıt
üniversite
telefon
İbrahim burkay
btso
müze
kitap
program indirme
mauses
vapur
tarife
İstanbul
havaalanı
açık cezaevi
cezaevi
infaz
hakaret suçu
mahkeme
adliye
metro
bursaray
bursaspor başkan
teksas
texas
google
youtube
instagram
bitkoin
sanal para
tarih
dolar fiyatı
küçük altın fiyatı
Tarkan
zeki müren
mezarlık
vefat
turgay erdem
mustafa bozbey
ismail hakkı edebali
oktay yılmaz
merinos
osmangazi
orhangazi
nilüfer
özlüce
görükle
yıldırım
namazgah
mimar sinan
gemlik
gürsu
inegöl
harmancık
orhaneli
yenişehir
mustafakemalpaşa
yaralı
polis
operasyon
tutuklama
ölü
yakalanma
cezaevi
doğum
ölüm
hastane
acil servis
jandarma
yıkım
müjde
festival