Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün dalış timi tarafından Muğla’nın Bodrum ilçesinde hayalet ağ temizliği yapıldı. 8 bin metrekare hayalet ağın çıkarıldığı temizlik çalışması su altı kamerasıyla görüntülendi.
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Bodrum’un Türkbükü Mahallesi açıklarında hayalet ağ temizliği yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ile çok sayıda denizci katıldığı çalışmada su altı dronu ile hayalet ağların bulunduğu alanın keşfi yapıldı. Yapılan keşfin ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde çalışma yürüten su altı dalış timi, hayalet ağı temizliğine başladı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından denizden çıkarılan hayalet ağlar tekneye çıkarıldı. Hayalet ağlar, yetkililer aracılığıyla Türkbükü Balıkçı Barınağı’na getirildi. Ekiplerce toplamda 8 bin metrekare hayalet ağ toplandı.
Yapılan çalışma hakkında gazetecilere açıklama yapan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, şunları dile getirdi;
“Bodrum koyları Muğla’nın sahilleri ve koyları iğne atsan yere düşmeyecek şekilde teknelere ev sahipliği yapıyor. Bu denizlerdeki kirliliği artırabilecek bir husus. Denizel biyo çeşitliliğe de zarar verebilecek bir durum. Bu konuda mottomuz her zaman şu oldu, en büyük temizlik denizi kirletmemekle başlar. Buradan bir kez daha haykırmak istiyorum. Bu mavi vatan bize miras bırakılmıştı bizde gelecek kuşaklara miras bırakmak zorundayız. Denizleri kirletmeme sorumluluğunu topyekûn birlikte taşımak zorundayız. Yaklaşık 8 bin metrekare hayalet ağını dalgıç arkadaşlarımız denizden temizledi. Biz kararlıyız, başka Muğla yok. Başka Türkiye yok ama başka mavi vatan da yok. Biz sonuna kadar hep birlikte bin 500 kilometrelik sahil şeridini yeryüzü cenneti Muğla’mızın denizlerini temiz tutma konusunda kararlıyız.”
Saylak, Türkbükü’nün ardından Yalıkavak, Akyarlar ve Akyaka’da hayalet ağ temizliği çalışmasını sürdüreceklerini söyledi.
Genel Haberler
Bodrum’da hayalet ağ temizliği yapıldı
- 346 Okunma

Etiketler
Bursa haberleri
Bursaspor
Bursa İş Dünyası
Bursa asayiş
Bursa Cemiyet
ekonomi
spor
magazin
eğitim
sağlık
siyaset
güncel
simit sarayı
burs
Mehmet Ali Yılmaz
Pen dc
Haluk Payaslıoğlu
bursada bugun
olay gazetesi
olay
Bursa Hakimiyet
Ahmet Emin Yılmaz
Yüksel Baysal
iphone
iphone 13
iphone 14
iphone pro
Samsung
fiyat
ak parti
mhp
chp
hdp
line tv
yazısı
bu gün
sözcü
halk tv
a haber
doktor
randevu
bursa şehir hastanesi
muayene
dask
sigorta
İnternet
oyun
Kağan Aslanoğlu
che
hz muhammet
jesus
jerusalem
kudüs
filistin
putin
kral
kraliçe
recep tayyip erdogan
ali nur aktaş
belediye
devlet bursu
kayıt
üniversite
telefon
İbrahim burkay
btso
müze
kitap
program indirme
mauses
vapur
tarife
İstanbul
havaalanı
açık cezaevi
cezaevi
infaz
hakaret suçu
mahkeme
adliye
metro
bursaray
bursaspor başkan
teksas
texas
google
youtube
instagram
bitkoin
sanal para
tarih
dolar fiyatı
küçük altın fiyatı
Tarkan
zeki müren
mezarlık
vefat
turgay erdem
mustafa bozbey
ismail hakkı edebali
oktay yılmaz
merinos
osmangazi
orhangazi
nilüfer
özlüce
görükle
yıldırım
namazgah
mimar sinan
gemlik
gürsu
inegöl
harmancık
orhaneli
yenişehir
mustafakemalpaşa
yaralı
polis
operasyon
tutuklama
ölü
yakalanma
cezaevi
doğum
ölüm
hastane
acil servis
jandarma
yıkım
müjde
festival