Emekli maaşlarına yapılan zamların ardından bankalar, promosyon tutarlarını artırmaya devam ediyor. Mart ayında SGK ile yapılacak yeni protokolle, emekli promosyonlarının 40 bin TL'ye kadar çıkması bekleniyor.
mekli maaşlarına yapılan zamların ardından, milyonlarca emekli gözlerini banka promosyonlarına çevirdi. Hangi banka, ne kadar emekli promosyonu veriyor sorusu gündeme gelirken, mart ayında promosyonların 40 bin TL'ye kadar çıkabileceği konuşuluyor.
EMEKLİ MAAŞLARI VE PROMOSYON TUTARLARINDA ARTIŞ
En düşük emekli maaşı, 14 bin 469 TL'ye yükselirken, bankalar emeklilere sundukları promosyonları da artırma yoluna gitti. SGK ile yeni bir anlaşma yapmak üzere olan bankalar, promosyon tutarlarını güncelledi. SSK, Bağkur ve memur emeklilerine yapılacak olan ödemeler, 40 bin TL'ye kadar çıkabilir.
Yılbaşındaki zamlarla birlikte özel bankalar, emekli promosyonlarını 25 bin TL'ye kadar artırmışken, kamu bankaları ise bu tutarı 27 bin TL'ye kadar yükseltmişti. Ancak, mart ayında SGK ile bankalar arasında yapılacak yeni protokol, promosyon ödemelerini daha da artırabilir.
OLASI ARTIŞ VE YENİ ANLAŞMALAR
Sputnik’te yer alan habere göre, şu anda 19 kamu ve özel banka ile SGK arasında mevcut promosyon anlaşması bulunuyor.
Bu anlaşmanın yenilenmesi gündemde ve yeni anlaşmalarla emekli promosyonlarının yüzde 50 oranında artması bekleniyor. Bu artışla birlikte, 8 bin TL ile 12 bin TL arasında olan promosyonlar, 12 bin TL ile 18 bin TL arasına çıkabilir.
Bankalar arasındaki rekabet de promosyon tutarlarını etkileyebilir. Bankalar, birbirleriyle rekabet ederken emeklilere ek nakit ödemeleri sunarak promosyon tutarlarını daha da yükseltebilir. Örneğin, şu anda bir kamu bankası, 12 bin TL’lik emekli promosyonunun yanı sıra 15 bin TL ek ödeme yaparak toplamda 27 bin TL’ye kadar ödeme sağlıyor. Ancak mart ayında yapılacak yeni anlaşmalarla bu tutarın 40 bin TL’ye kadar çıkması bekleniyor.
EMEKLİLER MART AYINI BEKLESİN ÖNERİSİ
Bankaların ve SGK’nın gerçekleştireceği bu yeni protokol, promosyon tutarlarını önemli ölçüde artırabilir. Bu nedenle Sosyal Güvenlik uzmanları, daha yüksek promosyon almak isteyen emeklilere mart ayında yapılacak olan yeni anlaşmayı beklemelerini tavsiye ediyor.
Sözcü