Aydın genelinde kışlık hazırlığı telaşı başlarken, Karacasu ilçesinde bulunan ve koruma altına alınan tarihi semerciler arastası, asılan kurutmalık kırmızı ve yeşil biberler ile renklendi.
Türkiye’nin en sıcak ve ürün çeşitliliği bakımından üst sıralarda yer alan Aydın’da mutfaklar kışa hazırlanırken, vatandaşları da kışlık hazırlığı telaşı sardı. İl genelinde birçok vatandaş domates salçasından, tarhanaya, kurutmalık biberlerden, bamyaya kadar birçok sebzeyi kurutarak kış aylarında kullanmak için hazırlıyor. Karacasu ilçesinde bulunan ve koruma altına alınan tarihi semerciler arastası da asılan kurutmalık biberler ile yeşil ve kırmızıya boyandı. Tarih ile kültürün iç içe geçtiği çarşıya asılan biberler ise adeta çarşıyı renklendirdi.
Tarihi semerciler arastasında 52 yıldır yorgancılık yapan ve Aydın’ın son yorgan ustalarından Ahmet Küçükkonuklar (65), tarihi çarşının kendisine ait bir atmosferi olduğuna dikkat çekerek “Her yıl bölgemizde kış hazırlıkları yapılır. Tarihi çarşımız da bu hazırlanan sebzelerle adeta renklenir. Zaten tarih kokan bu çarşımızın kendisine ait ayrı bir havası var. Bu kültürümüz ile birleşince çarşımız daha da bir güzel oluyor. Maalesef bir çok yerde ev yapımı yiyeceklerin tadı unutulmaya başlandı. Ancak insanın kendi yiyeceğini kendisinin yapması daha güzel oluyor. O yüzden burada hazırlanan bu kışlıklar, çarşımızı renklendiriyor” dedi.
Genel Haberler
Karacasu’da tarihi semerciler arastası rengarenk oldu
- 306 Okunma

Etiketler
Bursa haberleri
Bursaspor
Bursa İş Dünyası
Bursa asayiş
Bursa Cemiyet
ekonomi
spor
magazin
eğitim
sağlık
siyaset
güncel
simit sarayı
burs
Mehmet Ali Yılmaz
Pen dc
Haluk Payaslıoğlu
bursada bugun
olay gazetesi
olay
Bursa Hakimiyet
Ahmet Emin Yılmaz
Yüksel Baysal
iphone
iphone 13
iphone 14
iphone pro
Samsung
fiyat
ak parti
mhp
chp
hdp
line tv
yazısı
bu gün
sözcü
halk tv
a haber
doktor
randevu
bursa şehir hastanesi
muayene
dask
sigorta
İnternet
oyun
Kağan Aslanoğlu
che
hz muhammet
jesus
jerusalem
kudüs
filistin
putin
kral
kraliçe
recep tayyip erdogan
ali nur aktaş
belediye
devlet bursu
kayıt
üniversite
telefon
İbrahim burkay
btso
müze
kitap
program indirme
mauses
vapur
tarife
İstanbul
havaalanı
açık cezaevi
cezaevi
infaz
hakaret suçu
mahkeme
adliye
metro
bursaray
bursaspor başkan
teksas
texas
google
youtube
instagram
bitkoin
sanal para
tarih
dolar fiyatı
küçük altın fiyatı
Tarkan
zeki müren
mezarlık
vefat
turgay erdem
mustafa bozbey
ismail hakkı edebali
oktay yılmaz
merinos
osmangazi
orhangazi
nilüfer
özlüce
görükle
yıldırım
namazgah
mimar sinan
gemlik
gürsu
inegöl
harmancık
orhaneli
yenişehir
mustafakemalpaşa
yaralı
polis
operasyon
tutuklama
ölü
yakalanma
cezaevi
doğum
ölüm
hastane
acil servis
jandarma
yıkım
müjde
festival