Kuşadası Belediyesi ile Girne Belediyesi arasında imzalanan protokol ile kardeş şehir olmaları resmileşen iki kentin yaşama geçirdiği ilk ortak çalışma olan ‘Girne Antis Plajı Düzenleme Projesi’ için de ilk adım atıldı.
Kuşadası Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği İş Birliği Programında belediye meclisinin onayıyla kardeş şehir olma kararı aldığı Girne Belediyesi ile karşılıklı protokol imzalayarak resmi olarak kardeş şehir oldu. Girne ile başlayan kardeş şehir ilişkisi, iş birliği programı ile alınacak olan hibe ile gerçekleşecek ‘Girne Antis Plajı Düzenleme Projesi ile başladı.
Girne Belediyesi tarafından düzenlenen 21. Uluslararası Zeytin Festivali’ne katılmak ve Kardeş Şehir İş Birliği Protokolü’nü imzalamak üzere Girne Belediyesi’nin davetlisi olarak kente giden Kuşadası Belediye Başkan Yardımcıları Seyfi Seyhan Suvari, Oğuzhan Turan, Dış İlişkiler Müdürü Kadriye Balıkçı ile Kültür ve Basın Koordinatörü Atıl Ulaş Bengi’den oluşan heyet, plaj düzenlemesinde kullanılacak ekipmanları Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’ye teslim etti
Kardeş Şehir İş Birliği Protokolü imza töreninde konuşan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kuşadası ile Girne’nin uzun süredir belediyecilik faaliyetlerine ilişkin bir bilgi paylaşımı içerisinde olduğunu belirterek “Türkiye Belediyeler Birliği ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği İş Birliği Programı çerçevesinde Kuşadası Belediyesi ile Girne’de bir bölgenin düzenlenmesine ilişkin görüşmelerimiz de sürüyordu. Karaoğlanoğlu olarak anılan bölgede halka açık bir plajımız bulunuyordu. Seçimlerin ardından bir plajı daha kullanıma açtık ve bu iş birliği programı ile alanın düzenlenerek daha kullanışlı bir hale gelmesi sağlanacak. Kuşadası Belediyesi ile aramızda var olan güzel ilişkiyi bu somut proje ile bir adım öteye taşıyarak tarafımıza iletilen ekipmanların plajımıza monte edilmesiyle taçlandıracağız. Aynı zamanda her iki belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda kardeş şehir protokolünü imzalayacağız. Türkiye Belediyeler Birliği’ne ve Kuşadası Belediyesi’ne çok teşekkür ediyor, ilişkilerimizin daha da gelişerek farklı alanlarda da süreceğine inanıyoruz” dedi.
Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari, ise kardeş şehir ilişkilerinin uzun soluklu ve sürdürülebilir olmasının önemine dikkat çekti. Kuşadası Belediyesi olarak Girne ile kardeş şehir olmayı çok önemsediklerini belirten Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari, “Çünkü Kuşadası ile Girne benzer yönleri olan şehirler. İki şehir de limanı ve turizmi ile öne çıkıyor. Bugün burada resmileşen ilişkimiz elbette ki Antis Plajı düzenlemesi ile sınırlı kalmayacak. Bu sadece bir başlangıç. Aynı zamanda bir kültür ve festivaller şehri olan Girne ile başka iş birliklerinde de buluşacağız” diye konuştu.
Kuşadası Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından yürütülecek proje ile Kuşadası Belediyesi, Girne’de bulunan iki adet halk plajından biri olan ve ihtiyaç analizi sonucunda öncelikli çalışma alanı olarak belirlenen Antis Plajı’nı düzenlenerek halkın hizmetine sunacak. Plajın alt yapı, peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları Girne Belediyesi tarafından yürütülecek. Kuşadası Belediyesi ise ekipman ve kent mobilyası desteği ile plaj düzenlemesine katkı sunacak. Projede verilecek hibe, proje maliyetinin yüzde 90’ını karşılayacak. Proje ile Girne Belediyesi’nin öncelikli ihtiyacı olan Antis Plajı’nın düzenlenerek halka kazandırılması, kardeş şehir ilişkilerinin geliştirilmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesi, iki belediye arasında ortak stratejik kalkınma planlamaları geliştirilmesi ve yerel yönetimler, vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları arasında ekonomik, sosyal ve kültürel etkileşim sağlanması hedefleniyor.
Ekonomi
Kuşadası ile Girne kardeş şehir oldu
- 467 Okunma

Etiketler
Bursa haberleri
Bursaspor
Bursa İş Dünyası
Bursa asayiş
Bursa Cemiyet
ekonomi
spor
magazin
eğitim
sağlık
siyaset
güncel
simit sarayı
burs
Mehmet Ali Yılmaz
Pen dc
Haluk Payaslıoğlu
bursada bugun
olay gazetesi
olay
Bursa Hakimiyet
Ahmet Emin Yılmaz
Yüksel Baysal
iphone
iphone 13
iphone 14
iphone pro
Samsung
fiyat
ak parti
mhp
chp
hdp
line tv
yazısı
bu gün
sözcü
halk tv
a haber
doktor
randevu
bursa şehir hastanesi
muayene
dask
sigorta
İnternet
oyun
Kağan Aslanoğlu
che
hz muhammet
jesus
jerusalem
kudüs
filistin
putin
kral
kraliçe
recep tayyip erdogan
ali nur aktaş
belediye
devlet bursu
kayıt
üniversite
telefon
İbrahim burkay
btso
müze
kitap
program indirme
mauses
vapur
tarife
İstanbul
havaalanı
açık cezaevi
cezaevi
infaz
hakaret suçu
mahkeme
adliye
metro
bursaray
bursaspor başkan
teksas
texas
google
youtube
instagram
bitkoin
sanal para
tarih
dolar fiyatı
küçük altın fiyatı
Tarkan
zeki müren
mezarlık
vefat
turgay erdem
mustafa bozbey
ismail hakkı edebali
oktay yılmaz
merinos
osmangazi
orhangazi
nilüfer
özlüce
görükle
yıldırım
namazgah
mimar sinan
gemlik
gürsu
inegöl
harmancık
orhaneli
yenişehir
mustafakemalpaşa
yaralı
polis
operasyon
tutuklama
ölü
yakalanma
cezaevi
doğum
ölüm
hastane
acil servis
jandarma
yıkım
müjde
festival