23. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan, Türkiye'deki eğitim süresini değerlendirerek “Çok güzel şeyler yapılıyor. Eğitim öğretim süresi 180 gün. Japonya da 232 gün. Kendi şartlarımızı zorlayarak eğitim öğretim süresini yükseltmemiz gerek” dedi.
Zonguldak’ta Köksal Toptan Ortaokulu ile Japonya Asakura Amagi Ortaokulu arasında 23. Dönem TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Köksal Toptan’ın katılımıyla iyi niyet mektupları teslim edildi. Törene, Köksal Toptan'ın yanı sıra Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kyushu Üniversitesi’nden Japon Bilim Adamı Prof. Kazuo Mıyamoto ve eşi Hiroko Miyamoto, Japonya'da yaşayan Türk iş adamı Murat Enşici ve davetliler katıldı. Tören öncesinde bir grup öğrenci topluğundan oluşan folklor ekibi hünerlerini sergiledi. Ardından törene geçildi. 20 yıldır Japonya'da yaşayan Zonguldaklı işadamı Murat Enşici, Köksal Toptan'ın görüşlerini alarak kardeş okul projesini hayata geçirdiklerini anlattı. Enşici, "27 Ocak’ta video konferans üzerinden ilk görüşme gerçekleşecek. Karşılıklı gidiş gelişler de inşallah olacak” dedi.
"Şartlarımızı zorlayarak süreyi yükseltmemiz lazım"
23. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan, “Eğitimde kalitenin daha yükselmesi, çocuklarımızın rekabette hazır olması için elinden geleni yapıyor. Cumhuriyet hükümetleri çok büyük emek sarf ettiler. Şimdi olduğu gibi en yüksek payını eğitime ayırdılar. Çok güzel şeyler yapılıyor. Ama eğitim öyle bir süreç ki ne kadar yaparsanız yapın eksikler bitmiyor. Bizde Eğitim öğretim süresi 180 gündür. Japonya da 232 gün. Onun için kendi şartlarımızı biraz daha zorlayarak eğitim öğretim süresini yükseltmemiz lazım. Şansımız Milli Eğitim Bakanımızın aynı zamanda hemşehrimiz olan Mahmut Özer’in bu konuları çok iyi bilmesi, bu konularla ilgili olarak çok güzel çalışmalar yapması ve sonuç alıyor. Zonguldak da bundan payını alıyor" diye konuştu.
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz da "Artık dünya küçüldü. Küreselleşmenin etkisiyle, iletişimin kolaylaşmasıyla öğrencileri farklı şekilde yetiştirmemiz gerek. Eskiden bir devletin vatandaşı konumunda oluyordu vatandaşlar. O sınırlar içerisinde konumunu koruyor. Dünya vatandaşlığı var. Öğrencilerimiz artık dünyanın hızlı döngüsü içerisinde kendilerini buluyorlar. Bunu da bu tür ilişkilerle dünya vatandaşlığını çocuklarımız daha iyi kavrayabilir. Onun gereğini daha iyi yapabilir" dedi.
Program hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu.
Akademi
Türkiye ve Japonya'daki okullar kardeş okul olacak
- 354 Okunma
Etiketler
Bursa haberleri
Bursaspor
Bursa İş Dünyası
Bursa asayiş
Bursa Cemiyet
ekonomi
spor
magazin
eğitim
sağlık
siyaset
güncel
simit sarayı
burs
Mehmet Ali Yılmaz
Pen dc
Haluk Payaslıoğlu
bursada bugun
olay gazetesi
olay
Bursa Hakimiyet
Ahmet Emin Yılmaz
Yüksel Baysal
iphone
iphone 13
iphone 14
iphone pro
Samsung
fiyat
ak parti
mhp
chp
hdp
line tv
yazısı
bu gün
sözcü
halk tv
a haber
doktor
randevu
bursa şehir hastanesi
muayene
dask
sigorta
İnternet
oyun
Kağan Aslanoğlu
che
hz muhammet
jesus
jerusalem
kudüs
filistin
putin
kral
kraliçe
recep tayyip erdogan
ali nur aktaş
belediye
devlet bursu
kayıt
üniversite
telefon
İbrahim burkay
btso
müze
kitap
program indirme
mauses
vapur
tarife
İstanbul
havaalanı
açık cezaevi
cezaevi
infaz
hakaret suçu
mahkeme
adliye
metro
bursaray
bursaspor başkan
teksas
texas
google
youtube
instagram
bitkoin
sanal para
tarih
dolar fiyatı
küçük altın fiyatı
Tarkan
zeki müren
mezarlık
vefat
turgay erdem
mustafa bozbey
ismail hakkı edebali
oktay yılmaz
merinos
osmangazi
orhangazi
nilüfer
özlüce
görükle
yıldırım
namazgah
mimar sinan
gemlik
gürsu
inegöl
harmancık
orhaneli
yenişehir
mustafakemalpaşa
yaralı
polis
operasyon
tutuklama
ölü
yakalanma
cezaevi
doğum
ölüm
hastane
acil servis
jandarma
yıkım
müjde
festival